Riverside House
Irwell Street, Salford



Riverside House is part of a wider regeneration scheme across multiple existing buildings within the immediate area, along the River Irwell.

The scheme has become a recognised success, revolutionising the way the client works and winning a BCO Award in the ‘Fit Out of Workplace’ category as well as awards at the London & Northern Design Awards.

Location: Salford

Status: Completed 2019

Sector: CAT B

Client: Muse Developments

Riverside House

As a big name within the fit out industry and with more than 30 years experience delivering high quality developments, Muse’s new HQ on the banks of the river needed to be no different and reflect these core values. It was important to create quality, substance, innovation and adaptability throughout their new home.

Taking inspiration from the context and location of the building, a concept was derived from ‘the river’. Using the natural landscape in particular the movement of water, strata and layers of the earth and stormy / rain filled skies of Manchester.

Ensuring the space worked hard to provide a flexible working environment by being adaptable at a human level (through a largely furniture based open plan environment), with working methods challenged through a variety of settings, spaces and atmospheres to suit all staff individual needs.